×

Mindfulness.

In ons leven zijn we vaak bezig met het verleden en de toekomst.
We piekeren over wat er straks moet gebeuren, of over zaken die eerder hebben plaatsgevonden, of we hebben gedachten en oordelen over van alles en nog wat.
Hierdoor ervaren we vaak stress of opgejaagdheid,   

Mindfulness kan hier een helpende hand reiken.
Mindfulness is een eeuwenoude meditatievorm waarin je leert om in het hier-en-nu met volle aandacht aanwezig te zijn. Bij mindfulness leer je om met je aandacht in het heden te zijn zonder dat je jezelf laat afleiden en zonder oordeel naar wat je voelt of denkt.
Dit gaat niet vanzelf en vraagt oefening.. Het trainen van de aandacht gebeurd door middel van meditatie. Met verschillende oefeningen kun je leren om je aandacht te richten in het hier-en-nu en niet meegetrokken te worden in allerlei gevoelens en gedachten die bij je kunnen opkomen.
Door vaak te oefenen leer je mindfulness niet alleen tijdens de meditatie toe te passen maar ook gebruik van te maken in het dagelijkse leven. Mindfulness is een manier van leven.

Concreet…

In groep…

Op regelmatige basis bieden we mindfulness trainingen aan.
Hou hiervoor ons aanbod van workshops in de gaten !
Als je hiervoor graag direct op de hoogte gehouden wordt: stuur een mailtje naar hilde@krachtbalans.be, en we lichten je dan meteen in vanaf de data bekend zijn

Voordeel van de trainingen in groep:
Het groepsgebeuren is leerrijk…
Je leert bij van elkaar ervaringen, tips, hulpbronnen en struikelblokken,…

Groepsgebeuren is ook motiverend..
Zeker in het begin vraagt het oefenen toch wel wat discipline; de regelmatige bijeenkomsten zijn hierbij een extra stimulans om vol te houden

Samenkomen in een (kleine) groep is last but not least ook gewoon aangenaam en soms zelfs duurzaam..
Heel vaak worden banden gesmeed die verder gaan dan de bijeenkomsten
Nadeel van de trainingen in groep is dat er minder kan worden ingezoomd op ieders persoonlijk verhaal

Individueel

Het grote voordeel van mindfulness in individuele sessies is uiteraard dat jouw verhaal de volle aandacht kan krijgen. Ook als de drempel voor groepsbijeenkomsten wat te hoog is, kan een individueel traject meer comfortabel voelen.
Het nadeel is dat je de “groeps-effecten” mist